Kdo je resnični sovražnik?

478fa0acd5f8795498485

V boju je najprej potrebno prepoznati svoje resnične sovražnike, resnično zlo v vsakem dogodku.
Je moj resnični sovražnik človek, ki me je omalovaževal, ko sem pričakoval pohvalo ali napredovanje?  Ali pa je to moja ogorčena zamera, ker ne morem pozabiti te žalitve? So moj resnični sovražnik težke razmere v mojem življenju, denimo bolezen, brezposelnost ali osamljenost? Ali pa je to samopomilovanje, zaradi česar teh okoliščin ne morem izročiti Bogu in izkusiti tolažbe njegove stanovitne bližine? Oče nam v vsakršnih okoliščinah ponuja možnost, da se še bolj zbližamo z njim, naš sovražnik hudič pa nas zapeljuje, naj obupamo in se odvrnemo od Boga.
Kaj storimo, kadar se počutimo slabotne ali »razdejane«? Nas stiska pritiska k tlom ali pa zaradi nje stečemo v objem Odrešenika, ki nam obljublja, da bo ukrepal v našem imenu? Oklenimo se ga ne glede na okoliščine in opazujmo, kako nam bo spreobrnil srce in premagal naše resnične sovražnike Satana, greh in smrt!

Vir: Revija Beseda med nami, Jul-avg 2008

Tags: ,
  • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “Kdo je resnični sovražnik?”

  1. Planinec.Si  pravi:

    Človek človeku volk :D

  2. pavel  pravi:

    Duhovni človek ne bo iskal nikoli sovražnika v osebi človeka, temveč ga bo iskal globje, v tistemu, ki povzroča notranje vzgibe v moeni in v sočloveku oz. še bolj moje notranje vzgibe.
    Kdor se zna bojevati z Demonom, ki pošilja zapeljive ali strahu polne vzgibe – se mu ni treba iti vojne s človekom oz. z ljudmi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !