Izklop

Dragi bralci, bralke, komentatorji in komentatorke mojega bloga.
Danes je ravno pravšnji dan, da zaprem vrata na mojem blogu in ga ugasnem.
Že nekaj časa sem manj objavljal, ker sem začel pisati več drugih blogov. Ko sem začel na novo, sem bil predvsem zelo presenečen kako je Slovenija majhna. Če pišeš blog v angleščini, se obisk šteje v najmanj dvajsetkratniku obiska na slovenskem blogu.

Veselilo me je, da smo se od 1.2.2006 do 1.2.2009 srečevali na tem blogu. Upam da ste od srečevanj kaj odnesli, jaz sem. Poti gredo vedno naprej, nikoli nazaj.

Če se je ob teh srečanih kdaj zgodilo, da sem koga prizadel ali pregrobo obdelal, se vsem in vsakemu posebej opravičujem. Če sem naredil res kaj hudega, prosim odpuščanja. Nekatere debate na blogu so bile res vroče. Včasih sem poskušal stopiti malo vstran in se ne udeleževati najhujših spopadov, včasih mi ni uspelo in sem se znašel v njihovem središču.

Vsem želim vse dobro.

 • Share/Bookmark
 

4 odgovorov na “Izklop”

 1. Aleš  pravi:

  Kaj naj rečem drugega kot škoda. Šele zadnje čase sem začel brati vaš blog in mi je perfekten. Odlična razmišljanja.

  Kam ste usmerili pozornost? Kje vas lahko berem v angleščini?

  Srečno.

  Aleš

 2. kmetovalec  pravi:

  Sem, kar malo žalosten. Odkril sem blog, ki ga je vredno brati, (marsikaterega ni vredno), pa se že končuje.
  Maček Muri, ali lahko namigneš, kje se dobijo tvoji novi blogi.Upam, da ne pišeš samo v angleščini, saj veš, da nas je veliko, ki angleščine ne znamo.
  Želim ti vse dobro.

 3. MM  pravi:

  Ja, dolgo sem premišljeval, kaj naj storim…

  Izklop na tem blogu se je zgodil zato, ker sem v zgodnjih dneh svoje blogerske kariere ravnal zelo neprevidno. Veliko (preveč) ljudi je (iz)vedelo, kdo je v resničnem življenju Maček Muri, ki piše na http://www.iskreni.net in ki je kasneje začel pisati svoj blog. Zelo neprevidno sem se razkril naključnim ljudem, ki sem jih poznal zgolj na videz ali celo samo z interneta. Očitno se je vedenje o Mačku Muriju širilo naprej. Če ve eden, ve eden – če vesta dva, vedo vsi. In tako je to vedenje prišlo tudi do ljudi, ki so čutili močno potrebo po tem, da se mi maščujejo za (po njihovem mnenju) popolnoma nesprejemljivo pisanje na mojem blogu. Tako sta se zgodila dva groba napada na mojo zasebnost. Zanimivo (ali pa žalostno) je, da lahko s precejšnjo gotovostjo trdim, da sta bila akterja napadov človeka (ali človek), ki se imata za zelo katoliška. Ne trdim, da sem pri vsej zadevi brezmadežen, vendar sem svoja mnenja izražal na svojem blogu in se večinoma trudil, da nisem bil žaljiv. Če sem bil kdaj oster, sem kasneje komentarje popravil. Pri napadih pa je šlo za početje, ki je bilo očitno načrtovano, dalj časa pripravljano in storjeno iz želje škodovati.
  Ko sem že mislil, da je vsega konec, se je zadeva ponovila. In zdaj sem tega sit in končujem ta blog. No, končujem ravno ne, ampak bom svoje pisanje preselil v bolj pluralen angleški govorni prostor. Žal mi je le za tiste, ki so z zanimanjem prebirali moj blog in bodo zdaj izviseli. Google Analytics mi pravi, da je moj blog (+duplikat tega bloga, ki je nekaj časa živel na http://www.iskreni.net) od 1.2.2006 do danes obiskalo 21.190 obiskovalcev, ki so si ogledali 39.305 objav.

  Kaj naprej?
  Če bo kdo rad bral moje nove bloge, naj mi piše na moj email.
  Če ga bom osebno poznal ali kako drugače lahko preveril njegovo identiteto in če bom gotov, da ni povezan z ljudmi oz. neprofitno organizacijo, odkoder so (zelo verjetno) prišli napadi na moj blog, bom poslal povezave.
  Če ne, vam vsem želim vse dobro – tudi gospodu (ali gospodoma), ki sta želela ukinitev tega bloga.

 4. babica  pravi:

  MAČEK MURI!
  Zelo me je presenetil tvoj zadnji zapis. Sem kar malo zbegana. Tvoj blog sem redno brala in ga imela za enega boljših blogov. Všeč mi je bila tvoja lepa slovenščina in preprosto vsem razumljivo pisanje. Pa tudi to, da si odpiral bolj duhovne teme, ki jih na blogih ni ravno veliko. Sem praktična kristjanka, pa lahko rečem, da me, z verskega stališča, v tvojih blogih, ni nič motilo.
  RES NE RAZUMEM? Hvala za vse kar si nam dal.Želim ti več sreče na tvojih novih blogih.
  Še ostali, ki ste blog brali, napišite svoje mnenje!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !