O blogu in avtorju

Ko sem padel na blogovski planet, sem nekaj dni porabil, da sem si ogledal nekaj največjih kolonij na njem.
Skoraj na vsakem blogu sem najprej iskal tisti “Nekaj o meni” ali “O avtorju in blogu”…
Kdo je ta človek, ki piše? Kaj počne? Kako razmišlja? Ima povedati kaj drugega, kot kaj je bilo danes za kosilo? Ne da bi se čisto jasno zavedal, mi je bilo pomembno. Potem pa sem ugotovil, da na mojem blogu prav tega nimam.
Zdaj to popravljam.
Sem:
- mož moji ženi, s katero se leta 2007 poznava že šestnajst in sva poročena štirinajst let. Šestnajst najlepših in najbogatejših let mojega življenja.
- ati najinim otrokom. Vzgoja je čudovita pustolovščina, ki zahteva veliko modrosti, vztrajnosti in trdnosti. In marsikakšno zaspano jutro po pestri noči…
- inženir
- od pred kratkim tudi kmet
- še marsikaj (razmišljam, da je vsega preveč in da bo potrebna selekcija)

Počasi se približujem štiridesetim. V preteklih letih sem na novo (ali pa prvič bolj samostojno in poglobljeno) razmišljal o smislu bivanja in se soočil z dejstvom, da smo pač vsako minuto za eno minuto bliže koncu tukajšnjega bivanja. Zanimivo, da to spoznanje sploh ni grozno, če sam ne poženeš panike okoli njega. To je zgolj dejstvo življenja. Več o tem v arhivu mojega bloga.

O sebi imam mnenje, da sem dokaj poglobljeno verujoč katoličan. Angažiran tudi pri delu Cerkve. Morda bo treba ta angažma nekoliko zmanjšati zaradi drugih vlog, ki jih imam v življenju in so prav tako pomembne. (morda tudi zato ker delati s kleriki – vsaj tistimi s katerim delam jaz – zelo težko). Odnos do Boga ali vera je pomembna tema mojega bloga.

Pred leti sem deloval v politiki, ki se mi je tako priskutila, da me te reči sploh ne potegnejo več. Za redno dnevno obveščenost preberem teletekst ali skočim na kak novičarski portal. Med jutranjimi in popoldanskimi radijskimi poročili pa sva z ženo v avtu in tisti čas sem raje z njo, kot pa s politiki. Zato na mojem blogu ne boste našli političnih tem ali razmišljanj o “splošnih družbenih fenomenih”.
Moj pogled na svet je, da se vpliv na svet začne in konča pri meni. Pa ne v smislu modernega poveličevanja jaza in samouresničenja. V tem smislu, da svet lahko spremenim toliko, kot spremenim sebe. Zato na mojem blogu lahko dobite več osebnostno in odnosno uglašenih razmišljanj.

Obisk na blogu mi ni tako zelo pomemben, da bi poskušal za vsako ceno biti “in” ali všečen.

Rad bi bil še:
- dolgo sopotnik svojim bližnjim. Zato poskušam živeti zdravo in z ženo vlagava veliko časa in moči v dobre odnose v najinem zakonu in družini.
- bolj dobrohoten do bližnjih.
- bolj urejen v svojih ravnanjih.
- še marsikaj….
Če bi živel 150 let, zagotovo ne bi zmanjkalo idej in načrtov.

  • Share/Bookmark